Bjølsen-LYN 2-16 (Romsåshallen) LYN åpnet sesongen borte mot Bjølsen fra 5. divisjon. Det ble kalasseier. Bjølsen varslet at de slet med å stille lag, men klarte å stable på bena seks utespillere, og en utespiller i målet.

 

Bortelaget imponerte ingen, og var rustne. Dog solide, og egentlig aldri truet. Til tross for slurvete 2-4 redusering midtveis i andre periode.

 

– Denne matchen kom for tidlig for oss. Et par treninger med vekslende nivå gjør at vi er ganske langt unna toppnivå per i dag, forteller coach Lorentzen.

 

Derimot var en gammel helt til å kjenne igjen, til tross for at siktet ikke er stilt inn. MVP 12/13 Per Karlsson holdt drivende høyt tempo, og genistreken å sette defensive Hannu-Pekka Alämaki som ving løsrev kraftsenteren.

 

– Pelle har enorm løpskraft, og taper ikke en ball med mindre han ikke gidder. Dog ble hans defensive oppgaver for store i fjor, noe scoringssnittet viste kraftig. I år skal Karlsson igjen bli den nøkkelspilleren han er, og med Alämaki med mer defensivt ansvar på ene vingen er jeg helt sikker på at det vil løsne, fortsatte coach Lorentzen.

 

Og det kan vise seg han har rett. Alämaki har vært enormt god under sesongoppkjøringen, og virkelig vist at han fortjener en sjanse på «1’rekka». Men gårsdagens store snakkis ble allikevel Henrik «Zlatan» Svanæs. Fremdeles noe tung i steget, men knep bestemannspremien rett fremfor nevnte Karlsson. 3+3 var meget imponerende.

 

– Jeg tenkte å starte sesongen ordentlig, så slang litt med leppa til dommern også – så jeg fikk sikra mine vante to minutter i kjøleboksen, smilte Svanæs fornøyd.

 

Ny keeper
Nysigneringene Nguyen og Olofsson rakk å vise seg frem. Keeper Olofsson reddet også straffe. Nguyen satt sin straffe når han fikk sjansen, og vartet opp med noe finspill, til tross for operasjon og 10 kilo lettere enn i mai.

 

– Jeg tror faktisk ikke vi har sett det beste av Olofsson enda. Han har mer inne, og det forteller hvor viktig han kan bli for oss denne sesongen. Det er deilig å ha løst keeperfloka. At Nguyen spiller bra i dag også var noe overraskende med tanke på hvor kort tid han har vært spilleklar. Han blir fort sliten, men har et enormt potensial. Og når det kommer med et par kilo ekstra vil han være en nøkkelspiller i år, tror Lorentzen.

 

I de bakre rekkene var det god kontroll. Knut Røse spilte bort en stjerne med 2-3 slurvete pass i farlig sone, men 7-0 i pluss/minus-statistikkene klinger bra for Hermansen/Røse. Christian Hermansen fikk vist at det bor en defensiv slugger i han, og når han får håndtert pass enda raskere, og passene sitter bedre, lukter det mange mål fra backplass.

 

– Hva!? Mister jeg en stjerne for alle de blemmene? Jeg skjønner det ikke, jeg skjønner det ikke. Fy steike så forbanna jeg blir, avsluttet Røse.

 

LYN fullførte matchen i brukbart tempo, og fastsatte til slutt sluttresultatet til 16-2.

 

Stjerner:
*** Henrik Svanæs (BB), Per Karlsson
** –
* Oskar Persson, Hannu-Pekka Alämaki

 

Poengstatistikk:
Henrik Svanæs 3+3
Per Karlsson 3+1
Hannu-Pekka Alämaki 2+1
Oskar Persson 2+1
Kenneth Lorentzen 2+0
Hau Thanh Nguyen 2+0
Morten Stange 2+0
Knut Røse 0+1
Thomas Høglund 0+2

2 KOMMENTARER

  • Hoope

    Where is my second assist? Then again it seems that I am not the only one missing assisting points. And Kenta, I am not a sushi. Its Alamäki. ;)

  • Stange

    Jeg mangler en scoring. Det er bare å rett opp!