LYN – Sagene 2 9-5 (Bjølsenhallen, serie) Etter en tung og uforklarlig periode på tre kamper kom LYN sterkt tilbake i siste seriekamp mot Sagene. Nå er LYN klare for 2. divisjon på første forsøk.

 

– Vi jobber veldig bra, og presterer årsbeste. Fra keeperplass til 3’rekka var vi både stabile og sterke. Vi vet at vi kan, vi har bare sovna noen matcher. Det skjer alle topplag, sa en endelig fornøyd coach Lorentzen.

 

Med et nødskrik sikret LYN opprykk for andre år på rad. At det skulle bli så spennende og avgjørende mot et for dagen meget sterkt Sagene var det få som hadde trodd. Først kjempet LYN om gullet med Akerselva. Det ble 3-5 tap i en jevn batalje, hvor tross alt årets gullvinner var et par hakk vassere. Deretter hadde LYN «avgjort» mot Asker med 8-6 ledelse, og 20 sekunder igjen på tavla. Asker gjorde det umulige, og sikret uavgjort. Med to tap på rad var mye energi borte, og på enda mer uforklarlig vis klarte årets tabelljumbo Rykkinnskauen å vinne 5-4 mot LYNs innebandykrigere i sesongens nest siste match. Da var plutselig Asker foran.

 

– Fra å være i en velfortjent og fantastisk posisjon med tidenes sjanse til opprykk, så klarte vi nesten å rote det bort. Asker er ok, men det er det. Vi hadde god kontroll hele matchen, foruten de siste 20 sekundene. Mot Rykkinskauen var det bekmørkt. Derfor var det utrolig deilig å se gutta tro på det vi driver med, og hverandre igjen, mot Sagene, fortsetter han.

 

POTTE TETT
Anført av en igjen meget god Oskar Persson mot Sagene, var LYN trygge i forsvar. Caroline Sander hadde også god kontroll bak.

 

– Backrekkene våre er det knapt noen andre lag som kan matche. Da må vi opp i eliteserien. Men det forutsetter naturlig nok fullt fokus, sier Lorentzen, og refererer til Asker og Rykkinnskauen-matchene.

 

Offensivt var savnet av Henrik Svanæs overraskende minimalt. Stian Endrestad briljerte endelig igjen, Hau Thanh så ut til å nærme seg toppformen, og Hannu-Pekka Alamäki var bunnsolid.

 

– Jeg kunne nevnt omtrent alle, men i dag var Stian fantastisk. Samtidig som Pelle Karlsson og Hampus Johnsson igjen kom til sitt rette. Så var jo Raymond Paldanius fenomenal. Han blir uhyre viktig i 2. divisjon neste år. Og så må jeg nevne Morten Stange, som har hatt en vanvittig sesong. Hvilken lagspiller, fortsatte Lorentzen.

 

NYE UTFORDRINGER

Etter en nervepirrende avslutning på sesongen er dermed LYN klare for norsk 2. divisjon. Og det skjer mye spennende i kulissene.

 

– Vi diskuterer muligheten til å opprette et 2’lag i 5. divisjon. Både fordi vi gjør dette mest for gøy, og fordi det vil gi nyttig matching til eksempelvis tredjerekka, forklarer Lorentzen.

 

For tre sesonger siden slet LYN i fjerde divisjon med seks spillere. Nå teller laget over 25 hvorav tre keepere. Det er det ikke mange lag som kan skilte med i norsk innebandy.

 

– Vi har alltid fokusert på laget. Og det skal vi fortsette med. LYN skal være en attraktiv klubb å komme til. Per i dag er det allerede 5-6 spillere som banker på døra, som holder høyt nivå. Vi vinner og taper sammen, så om de ikke er en lagspiller er det rett ut igjen, gliser Lorentzen.

 

STJERNER
*** Stange
** Persson, Paldanius, Endrestad, Alamäki, A. Olofsson
* Nguyen, Johnsson

 

MÅLPOENG
Persson 2+1
Paldanius 1+2
Johnsson 2+0
Nguyen 2+0
Stange 2+0
Karlsson 0+2
Høglund 0+1
Lorentzen 0+1
Skårås 0+1

 

MINUTTER
Stange +2
Nguyen +2