(Bar Vulkan) LYN avsluttet sesongen på sitt vante vis med en heldagsfeiring. Etter showkampen mot Halden dro landets nyeste toppidrettsutøvere ut på BAR Vulkan for å feire nok en jubelsesong og opprykk.

Årets priser

Årets prisdrys var like spennende og moro som tidligere. Sesongen 2014/2015 – MVP: Oskar Persson, Årets poengkonge: Oskar Persson, Årets lagspiller: Per B.-Karlsson, Årets utvikling: Morten Stange, Årets Rookie: Simon Olofsson, og Årets Hederspris: Jenny M. Törehed.

 

– Jeg hørte at Alfy (A. Olofsson) ikke var hjemme igjen før 17:00 på søndag. Han er ikke bare årets nykommer, men også råest på fest, fortalte coach Lorentzen.

 

Simon Olofsson

#1 Simon Olofsson

Årets ROOKIE: Simon Olofsson

Det var flere sterke kandidater i år, men nærmest var navnebror Petter Olofsson. Begge to har bidratt eksepsjonelt bra sosialt og på banen. Kan nevne både Raymond Paldanius og Katarina Eriksson også, for å underbygge hvilket hardt heat dette var.

 

Simon har ikke bare tatt steget til å bli en usedvanlig god keeper, men peppet medspillere til det bedre både på trening og i match. Keeper Lars B. Eldnes har tatt milssteg i tillegg, mye pga nettopp Simon. Hvor langt han kan nå er opp til han selv, men at det er mange bedre keepere i 1.-3. divisjon har jeg ingen tro på. At han i tillegg er en fantastisk flott fyr gjør han til en verdig vinner.

 

Per B.-Karlsson

#88 Per B.-Karlsson

Årets LAGSPILLER: Per Bergetoft-Karlsson
LYN er kanskje mest kjent for sin iherdige innstilling. Én for alle, alle for en. Bortimot alle bidrar overraskende mye her, men de som har skilt seg ut mest i år er Knut Røse, Morten Stange og igjen Petter Olofsson og Simon Olofsson.

 

Pelle er uhyre viktig for LYN. Ikke en typisk målscorer eller assistkonge, men en innsats og kapasitet som ikke ligner grisen. Står opp for laget, tar smeller, øker intensiteten, pepper medspillere, aksepterer ikke å tape, setter lista for innsats, og er en ruvende type i spillergruppen. Både som «opp-pisker» og medmenneske. Det er velfortjent, for uten Pelle tror jeg neppe LYN hadde tatt to direkte opprykk.

 

Morten Stange

#16 Morten Stange

Årets UTVIKLING: Morten Stange
Årets Utvikling er en pris som både henger, og skal henge høyt. Spiller ingen rolle hvor god du var eller er, men hvordan du har utviklet deg som spiller på banen i løpet av sesongen. Både Simon Olofsson, Lars Eldnes, Hannu-Pekka Alamäki og Lars Erik Skårås er alle verdt å nevne fra årets sesong.

 

For en mann. Fra å være en sikker, men ikke veldig løpssterk back, til å bli en av LYNs beste spillere som senter i år, og da overdriver jeg ikke. Morten har hatt en fantastisk sesong, og har vært uhyre stabil. Rekka til Morten, enten det er 2′ eller 3’rekka slipper knapt inn mål. Han er en gigant defensivt, har en super innstilling, og har utviklet sitt offensive spill vanvittig. Fremdeles ikke vanvittig målfarlig til tross for et godt skudd, og må utvikle pasningsspillet mer, men til slutt er det ingen som kan måle seg med utviklingen Morten har hatt i år.

 

Oskar Persson

#14 Oskar Persson

Årets POENGKONGE: Oskar Persson
Henrik Svanæs var vanvittig effektiv på starten av sesongen, og hadde en frekk ledelse på 7 poeng tidlig. Bak kom Hampus Johnsson, Per B.-Karlsson og nettopp Oskar Persson krypende. Det ble mye poeng i år, hvor disse fire sto for over halvparten. Persson vant med imponerende 30 poeng, Svanæs endte på 25, B.-Karlsson med 20, og Johnsson med 19.

 

Til tross for noe mer spilletid som back skal det ikke være mulig å vinne denne fra backplass. Det stoppet aldri for Oskar i år, som etter å ha passert Henrik aldri så seg tilbake. Han er vanvittig spillesmart, har utviklet et bra skudd og skyter på alt. Det har gått på defensiv bekostning, men summa summarum har han vært lagets gigant i år, og det er bare å ta av seg hatten for en ellevill sesong signert Oskar Persson.

 

Jenny M. Törehed

#3 Jenny M. Törehed

Årets HEDERSPRIS: Jenny M. Törehed
Jenny har ikke vært like toneangivende i årets sesong som de to foregående, men fikk vært med på to opprykk før hun flyttet hjem til Sverige. Hennes betydning for LYN har vært eksepsjonell, like mye på som utenfor banen. Selv mot 1’divisjonslag i cupen har hun enkelt holdt nivået, og har ofte vært en av LYNs beste spillere. «Du blir dratt på rævva av en jente» har jomet flere enn én gang fra motstanderenes benk.

 

Ingen kan erstatte Jenny. Et unikt innebandy- og mennesketalent. Alle i laget er glade i Jenny, og det er veldig trist at hun nå har reist hjem til Mora. Jeg har aldri sett en bedre damespiller, men vil like mye savne personen. Vinnerskalle, treningsvillig, rivende engasjert og en humørspreder av dimensjoner. I tillegg er det ingen hemmelighet at det var nettopp Jenny som etter en tennisøkt ville være med å starte LYN-eventyret. Vi retter en stor takk til Jenny, og kommer til å savne henne. Drakta henger i taket i Bjølsenhallen. Draktnummer #6 kan aldri spilles med igjen.

 

Oskar Persson

#14 Oskar Persson

Årets MVP (Most Valuable Player): Oskar Persson
Det er ingen hemmelighet at MVP er hvert års gjeveste pris, nettopp fordi det er alle spillerene som har stemt frem vinneren. Og i år var det aldri noen tvil. Persson vant med nesten dobbelt så mange poeng som Simon Olofsson på en veldig sterk 2. plass. Ni personer ga Persson topp poeng, og det var bare fem som ikke ga han noen poeng (av 1-3 p.).

 

Oskar så overrasket ut selv, men det var definitiv en unison avgjørelse at han vant. Kanskje vært divisjonens beste spiller i år. Jeg hadde aldri trodd han skulle bli så god når han vimset rundt på vingen i debutkampen. Bidrar jo eksepsjonelt mye utenfor banen i tillegg, er taktisk klok, plasseringsdyktig, og dødelig fremover. Jeg må bare gratulere og er selvsagt helt enig i at det var vel fortjent og unt Oskar.

 

Med det er sesongen slutt, og LYN-spillerne tar en velfortjent sommerferie. Blir det nok en skrell, enda et år som opprykkskandidat og tre strake? Den som venter får se… Vi sees til høsten!