PROFILEN Oskar Persson (26) hadde aldri spilt innebandy aktivt før han signerte for LYN i 4. divisjon da han flyttet til Oslo for å jobbe som PT, for snart fire år siden. Backkjempen og ishockeytalentet fra Kristianstad rakk å spille i svensk 1. divisjon med over 2000 tilskuere før han ga seg etter 17 år på isen.

Oskar Persson

Oskar vant årets kapteinsvalg i LYN og har store planer om å levere mye poeng fra backplass nok en gang.

Nå er han en av de mest toneangivende i LYNs suksessfulle spillergruppe, blitt kåret til MVP (Most valuable player) to år på rad, og ble av et samlet lag stemt frem til kaptein for årets sesong. Ganske overlegent også.

 

– Stolthet över att få förtroendet från pojkarna och extra spännande då vi också går in i ett nytt kapitel i 2. division. Ett år med en del nytt folk som ska bindas in i det redan etablerade Lyn. Sen kunde jag inte ha det bättre med så bra killar på vice kaptens platserna, och med ett så otroligt härligt gäng att få spela med! Ska bli fantastiskt att få va kapten för detta Lyn, ett roligt år framför oss, forsikrer Persson.

 

EN MODERNE BACK
Det startet dog ikke så bra. Oskar kom inn og ble plassert som ving i sin debutkamp for LYN. Han så ikke spesielt god ut, var ikke i nærheten av å plukke målpoeng, men hadde naturlig nok god kontroll på både kølle og ball ettersom han er en gammel hockeyspiller.

 

– Jeg kjente ikke Oskar godt nok, men så at han hadde flere offensive kvaliteter. Mannen var jo god i utgangspunktet, men viste seg å ha dårlig kontroll offensivt, ler trener Lorentzen.

 

Så fort Oskar fikk spille i sin vante backposisjon tok innebandyspilleren i han milssteg. Med ekstrem fart og enorm spilleforståelse, samt god ballkontroll ble han en moderne innebandyback med ekstreme offensive kvaliteter allikevel. Noe sist sesong viste, når han likesågodt ble lagets poengkonge fra backplass. Han vet hvor han er best og hva som er hans styrker.

 

– Det defensiva arbetet, och att jag vill vinna till varje pris. Om jag så ska skjuta från halva banan, forteller Oskar.

Barmark

Oskar styrer barmarkstreningene. Her gir han visekaptein Morten Stange kyndig veiledning under «roing».

– NYTÄNDING
I pre-season har nettopp Oskar styrt barmarkstreningen. LYN er heldige nok til å ha en mildt sagt veltrent stamme spillere. Eksempelvis jobber både Oskar selv, Pelle Karlsson og Raymond Paldanius som personlige trenere, og godt over halve spillergruppa trener på treningsstudio på egen hånd. LYN har ingen planer om å ligge på latsiden etter sitt andre strake opprykk, og skal ikke gi noen lag noe gratis.

 

– Vi har breddat truppen och det kommer bli en nytändning för många pga. dubbla lag, konkurrens om platserna, och för jävla bra målvakter! Och de nya killarna kommer vara sjukt sugna på att visa framfötterna, fortsetter lagets nye kaptein.

 

Oskar har utvilsomt gode lederegenskaper og klarer å holde roen når det koker som mest. Nå får han muligheten til å vise seg ytterligere frem som lagets kaptein, og han er både ivrig og klar på å bidra for å få ut mest mulig av hver enkelt spillers potensial. Med seg som visekapteiner har han Morten Stange og Pelle Karlsson.

 

– Målet är att vara en så bra spelare i laget som bara möjligt. Jag vill inte spela någon annanstans. Kärleken till coach och Lyn är orubblig, avslutter han.

#14

OSKAR

PERSSON (K)

Alder  26
Nasjon  Sverige
Posisjon  Back
Fattning  Left

 

Debut  Mars 2013
Tidligere klubber  –

Meritter  Sølv 3. divisjon 14/15, Gull 4. divisjon 13/14, Kvartfinale Regionscupen 13/14
Poengligaen (bestenot.)  14 mål, 16 assist -1 pl. (14/15)
Priser  MVP (13/14 & 14/15), Årets poengkonge (14/15)