LYN-Vålerenga 4-6 (Bjølsenhallen, treningskamp) LYNs innebandykrigere fikk en tung jobb mot det ballsikre førstedivisjonslaget Vålerenga, og brukte alt for lang tid med å komme inn i kampen. Vålerenga satte 3-0 tidlig, før Oskar Persson tok ansvar på egenhånd og ordnet 3-1. Derifra og ut ble det 3-3 hvor Vålerenga tross alt hadde mest av spillet.

lyn-enga

Ving Henrik Svanæs (t.v) ble testet på back, og klarte seg bra. Vålerenga var ballsikre, og gav LYN god trening før sesongen starter på lørdag.

 

– Vi stiller to rekker, hvor begge er blanda og ikke har trent sammen. Olofsson må til tross for at han ikke vil spille ving, ta jobben i første rekka. I 2’rekka spiller Ohlsson fra 2. rekka, Le fra 3. rekka, og Lorentzen fra 4. Så bruker vi to av tre offensive spillere på backplass i Stange og Svanæs, sammen med back Persson. Tross alt fordi de må trene sammen før serieåpningen. Da blir det vanskelig mot et lag som Vålerenga som har som ambisjon å ligge på øvre halvdel i 1. divisjon. Riktignok kommerBergetoft-Karlsson inn og hever energien i siste periode som vi vell også vinner, men det så ut som han hadde strøm i kølla, flirer coach Lorentzen.

 

Ettersom LYN brukte matchen som testarena for nye posisjoner for å klare brasene på lørdag ble det tøft. Vålerenga hadde et ok styrespill, som drepte slitne LYN-spillere effektivt offensivt. LYN gikk tilbake til gamle vaner og satset på kontringer som ikke skulle være en del av matchplanen.

 – Jeg forstår ikke hvorfor dere velger å kontre og gjøre det lett for oss når dere vinner ball. Og det gikk en del farlige diagonalpass der vi enkelt kunne snappe opp. MEN dere vil gjøre det meget bra i 2. divisjon i år, sa Vålerenga-trener Patrick Sundelius etter matchen.

 

HELT OK, MYE NATTA

– Vi er nødt til å gjøre det enklere for oss selv. Å jobbe knallhardt, for så å kaste bort ballen og så jage igjen, er håpløst. Men 4-6 mot Enga så amputert er slettes ikke verst allikevel, så nå tar vi med oss at vi fremdeles ikke vinner noen matcher om vi ikke gir 110%, smiler Lorentzen vel vitende om at OSI skal få det tøft til lørdag.

 

STJERNER

*** –
** –
* Persson, Alfy Olofsson

 

MÅLPOENG

Persson 1+2
Lorentzen 1+1
Johansson 1+0
Le 1+0