LYN – Akerselva 3 3-5 (Bjølsenhallen, cup) Det ble et kort cupeventyr for LYN i år. Samme lag satte en stopper med like liten margin i fjor, dog da med eliteserielaget. Matchen i seg selv var ikke spesielt minneverdig, verken for hjemmelaget eller gjestene da det heller var dommerne som kom i fokus.

 

– Det ble en total farse, så jeg bryr meg strengt talt ikke så mye om det her tapet. Det er synd at de har med seg en sirkusdirektør utpå der, og enda mer synd at dommerne lar det skje. Bortkasta å bruke tid på å forklare 4-5 matchavgjørende situasjoner, hvor det blir dømt i disfavør LYN. Men vi kan bare skylde oss selv. Skulle kunne startet matchen med minus 3 i handikap og fremdeles vunnet, sier coach Lorentzen.

 

FORMSVAKE
LYN gikk opp i ledelsen og ledet lenge før Akerselva scoret fire. LYN kom tilbake i matchen til 3-4, tok over matchen og så ut til å kunne ta hjem seieren. Grisespill, sirkusakrobatikk, gnål og nevnte dommeravgjørelser ville det dog ikke sånn. Dermed satte Akerselva inn 5-3 i åpen kasse sekunder før slutt.

 

– Vi har mye å gå på over hele linja, og det er i tillegg synd at vi blir med på tullet på banen. For vi klarte ikke å heve oss over det. Vi må lære oss å leve med klovner, og stenge det ute. Så vi får starte med oss selv. Per i dag sliter foreløpig førsterekka mot god motstand, 2’rekka må stadig nykomponeres pga skader, og 3’rekka er ikke i spesielt bra innebandyform enda, kanskje foruten Hau Le – som er foran skjema. Det må jeg ta på min kappe, så får vi prøve med en annen type oppkjøring neste år. For nå er det temmelig nakent. Men vi spiller en ny type spillestil, og det skal naturlig nok ta tid. Så jeg tar med det i beregningen, forklarer han videre.

 

Lorentzen var også klokkeklar på at cupen ikke er spesielt prioritert i år, og at det er ligaen som gjelder. Bakerst sto Lars Eldnes allikevel en veldig bra match, da Simon Olofsson fikk hvile. I tillegg spilte forsvarsfirern, med Petter Olofsson i spissen en godkjent match. Angriperne derimot gjør ikke jobben enda.

 

– Lars var bra i goalen. Han er trygg og fin, og tar fremdeles utfordringa bak Simon på strak arm. Det synes jeg er veldig moro. Det er fremover på banen vi må fokusere nå. Vi scorer alt for lite mål om dagen og skyter både for lite og for dårlig, og det gjelder dessverre utrolig nok over hele linja, avslutter Lorentzen.

 

STJERNER
*** –
** Eldnes
* P. Olofsson

 

MÅLPOENG
Lorentzen 2+0
Karlsson 0+2
Paldanius 1+0
Johnsson 0+1

 

ANDRE RESULTATER I HELGEN
Sagene 2 – LYN 2  13-7 (2. runde, cup)
LYN 2 – Klemetsrud  4-2 (1. runde, 5. div)