Etter helgens kamper er halve sesongen unnagjort. LYN har plassert seg på en fin 3. plass i 2. divisjon, og en grei 4. plass i 5. divisjon. Det har skjedd mye i laget siste halvåret, og ambisjonene er det fremdeles ikke noe i veien med.

 

– Målet var å ligge i toppen av 2. divisjon etter to direkte opprykk, og det gjør vi eksepsjonelt nok. Det er viktig med hårete mål, og det skal vi fortsette med. Andre halvdel av sesongen bør vi kunne vinne alle kampene, men det er tøft, for det er gode lag i toppen. Dessuten tror jeg ikke vi har sett det beste fra Hasle Løren enda, forteller coach Lorentzen.

 

NYE SPILLERE
Lagets 1’keeper Simon Olofsson og en av ligaens beste backer Petter Olofsson har dessverre reist hjem til Sverige, og nylig spilt sine siste kamper for klubben. Det har LYN tatt konsekvensene av og hentet inn nye forsterkninger. Blant annet Vincent Blom (tidl. Härnösand IBK) og Alexander Johansson (tidl. Linköping IBK) vil styrke laget.

 

– Vi skal være best på banen, og på overgangsmarkedet. Det er vanskelig, men vi har fått inn et par sterke spillere til andre halvdel av sesongen. De må naturlignok spilles inn, og det tar alltid tid. Backen Vincent vil trenge litt tid, men forward «Brorsan» (Alexander) vil nok være tilnærmet 100% fit relativt kjapt, og bli en åpenbaring på 2’rekka. Vi traff meget godt med signeringen av Robert Johansson før denne sesongen, så jeg tror det fortsetter, smiler han.

 

Tapet av målvakt Simon Olofsson som hadde et vanvittig potensial (svensk 1. divisjonsklubb ønsker å signere han nå), og en skadefylt høstsesong har svekket LYN betraktelig, men på ingen måte stoppet maskineriet fra Oslo vest.

 

– Vi har en bredde svært få andre kan matche oss, og det er viktig. I goal’en må vi nå sette vår lit til  den gjenværende keepertrioen med meget habile Lars Eldnes, Katarina Eriksson og Alexander Grimstad, og så langt har de prestert meget bra. Men de må push’es, dra lasset sammen og ta utfordringen! I tillegg har vi jo hatt skade på Patrik Ohlsson, som vil bli ekstremt god når han kommer i gang igjen i januar, og ikke minst Knut Røse, så det ser lyst ut, fortsetter han.

 

BRUKBAR START FOR REKRUTTLAGET
Med nytt rekruttlag i 5. divisjon har en rekke nye spillere signert for LYN før sesongen og i høst. Til tross for en formsvikt i desember har laget begynt å sette seg. Målet om opprykk ser ut til å bli vanskelig, men det bekymrer ikke Lorentzen.

 

– 5. divisjon er i utgangspunktet en fin arena å utvikle seg i, så en sesong til der gjør ingenting. At Haugerud 2 (2-5 tap) slår oss er i utgangspunktet en selvfølge, men de var jo svært heldige i den matchen. Samme gjaldt Nes (5-7 tap) som har imponert meg mest i divisjonen. Ingen spillere som var spesielt gode innebandyteknisk, men en herlig lagånd og de løp oss til slutt i senk. Det står det respekt av. De to tomålstapene svei, men det var mot Vålerenga 4 (tap 6-8) vi ødela første halvdel av sesongen. Vant skuddstatistikken med dobbelt antall skudd, men presterte allikevel å tape kampen. De skal få oppleve et over snittet revansjesugent LYN-lag til våren, forteller han.

 

Blant nye spillere har Ørjan Rasch levert en kanonsesong. Julia Johannesson (lån fra Tunet) har levert så bra at hun har fått matcher i 2. divisjon, og Daniel Nilsson viser at han også muligens kan bli moden for en større arena etterhvert.

 

– Ørjan har gjort 13 poeng, og kriger som vi egentlig alle skal. Han har vært en herlig spiller å få inn i spillergruppa. Julia har vært en like stor overraskelse, og har samme innstilling som førstenevnte. Det samme gjelder målvakt Katarina Eriksson som har et helt rått toppnivå, og er en svært viktig del av gruppa. På andre enden av skalaen har ikke Martin (Hjørnegård) innfridd enda, men det vet jeg kommer. Jeg har begynt å se glimt av gammel storhet, og står inne for at han kan være en topp 2’divisjons-senter. I tillegg forventer jeg å se mer av Thomas (Høglund) og Filip (Lind). Der har det endelig begynt å løsne, avslutter han.

 

Og med det ønsker LYN alle sine trofaste og mindre trofaste fans en riktig god jul! Supportersjef Torstein Nævestad vinner årets julegris for sitt engasjement. Gratulerer!

 

SPILLERSTATISTIKK ETTER HALVSPILT SESONG

Poengligaen 2. div

Poengligaen 5. div